Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Ce este hrana vie, raw vegan?

Hrana Vie este hrana naturala, in stare cruda, hrana nepreparata termic in care enzimele si vitaminele sunt active si nu “moarte” asa cum se intampla in cazul alimentelor procesate termic! Poate ca ne este greu sa facem diferenta dintre ceva viu si ceva mort, dat fiind obiceiul nostru strabun de a manca in cea mai mare parte hrana preparata termic.

_ONE2267 copy_resize

Un exemplu pe care il folosesc eu des este urmatorul: avem 2 mere, unul este crud asa cum ni l-a dat Mama Natura si celalalt este gatit, adica copt in cuptor (din punct de vedere culinar am recurs la coacerea marului pentru a-i da mai multa “savoare”). Daca punem ambele mere pe o farfurie, undeva pe un colt al mesei din bucatarie, dand uitarii pentru cateva zile “experimentul”, ce credeti ca se va intampla cu cele doua mere? SURPRIZA !? marul copt se va stricat in doar cateva zile, iar cel proaspat va ramane nemodificat! Diferenta intre cele doua mere o face VIATA care exista in marul crud, bogatia de enzime (scanteile vietii) si vitamine care lucreaza intr-o sinergie pe care noi oamenii de multe ori o nesocotim total! Marul copt, trecut printr-un proces termic isi pierde toata vitalitatea, fapt ce-l face vulnerabil in fata probei timpului!

 Alimentele raw vegan sunt:

-toate fructele si legumele proaspete;

-toate sucurile de legume si fructe obtinute acasa si consumate imediat;

-toate fructele si legumele deshidratate la temperaturi adecvate (37-45ºC);

-germenii si vlastarii (grau, lucerna, seminte de floarea soarelui, mazare, ridichie, fasole mung, quinoua, etc ) La El-Dor Plant gasiti diverse tipuri de vlastari!;

-toate semintele si nucile “trezite” la viata prin simpla “scufundare” in apa pentru cateva ore (incercati doar sa puneti in apa o mana de nuci pentru macar 4 h si veti vedea ce gust deosebit veti descoperi! );

-toate produsele stupului: mierea vie, polenul crud congelat;

-toate condimentele uscate si macinate cat mai aproape de natural;

-toate algele marine gen spirulina si chlorella, liofilizate. Mai multe despre liofilizare  gasiti aici;

-toate produsele obtinute printr-un proces de fermentatie naturala (varza si zeama de varaza murata, muratorii cu sare, borsul, kombucha).

-apa naturala de izvor, apa ionizata (structurata) de tip CoralKangen, Nikken, etc.

salata cata

Nu uitati, indiferent de stilul de viata pe care il aveti la fiecare masa sa adaugati un procent cat mai mare de hrana in stare cruda, multa apa vie, polen crud si fructe proaspete la micul dejun, orice salata condimentata drept companion al unui fel principal de mancare, nuci sau diverse seminte ca si gustare sanatoasa si satioasa si de ce nu un desert dulce cu miere, spirulina, maca si scortisoara!

spirulina

Inchei prin a va ura  Bucurati-va de viata, un cantec cu versuri sugestive al Maestrului Tudor Gheorghe !

 

%d bloggers like this: