Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Ce ne inspira

Oricine porneste pe un drum nou are de cele mai multe ori un ghid, un model sau multa inspiratie proprie !

Pe noi in drumul spre Hrana Fara Foc ne-au inspirat blogurile si saiturile care au pus bazele online ale hranei fara foc.

Primul blog pe care eu l-am cititi cu sufletul la gura a fost http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.ro/. Acest blog este o adevarata comoara in ceea ce priveste informatiile utile unui om ce doreste sa adopte un nou stil de viata. Povestea de viata a Andreei (sau Luna)  este un exemplu vi care ne arata  ca se poate! Andreea este prima persoana din Romania care a pus “pe picioare” primul restaurant cu mancare exclusiv fara foc! La Casa Rawz am mancat primele bucate alese fara foc si m-am indragostit pe loc de dulciurile acestea, pe care de altfel am si inceput sa le prepar la inceput de drum. Iata aici povestea Danei Sota despre Restaurantul Rawz http://danasota.com/experienta-rawz/

Apoi a venit saitul Ligiei Pop, unde am gasit mici filmulete in care  Ligia arata cat de repede se pregatesc diferite feluri de mancare fara foc!

Pas cu pas, cu mult  entuziasm dar uneori si multa nerabdare fata de “renuntarea” la vechile mancaruri traditionale, am inceput sa “gatesc” si sa citesc primele carti in domeniul Hranei fara foc. Daca la inceput am crezut ca nu voi gasi astfel de carti, ei bine aflati ca ele exista. Si cum un om informat face cati doi, m-am gandit sa enumar doar cateva carti din seria celor ce m-au ajutat sa inteleg ce inseamna sanatatea prin nutritie fizica si spirituala.

Prima carte pe care eu am citit-o, o are ca autor pe Mihaela Gheorghita, cea cu care eu am si facut primul curs de gatiti fara foc.

TRANSFORMARE TOTALA CU SISTEMUL ADAM &EVA este o carte in care Mihaela a adunat informatii noi  referitoare la Atitudinea&Actiune, Detoxifiere, Alimentatie&Apa, Miscare &Masaj, Energie, Vocatie si Altruism.

adam eva

 HRANA VIE, o speranta pentru fiecare, autor Ernest Gunter, este poate prima carte aparuta in Romania pe acest subiect. Din cuprinsul acestei carti amintesc: Starea de boala costa mai mult, Hrana vie rezolva problema cancerului, Imbolnaviri produse de gatit, Munca grea si hrana cruda, Devalorizarea laptelui prin pasteurizare, Echilibrul aciditatii in organism, Postul curativ, Bolile de stomac, intestin, inima si reumatismul, Hranirea copiilor mici. ernest gunter

Alte carti de capatai in ceea ce priveste Hrana Fara Foc, sunt cartile Doamnei Elena Nita Ibrian, prima romanca care a depasit o boala canceroasa cu ajutorul alimentatiei fara foc. Iata o parte din cartile Elenei Nita Ibrian

ibrian 4 ibrian 1 ibrian 3ibrian 2

 Seria celor 7 volume de Medicina Isihasta, scrise de Parintele Ghelasie Gheorghe de la manastirea Frasinei merita citite si aprofundate!  Pe Parintele Ghelasie il puteti urmari si in cateva filmulete pe youtube (http://www.youtube.com/watch?v=Ouz1wYTfoS8),vorbind parca din alta lume despre painea harnica. ghelasie 3

 Sunt alte multe carti ce pot face lumina in calea noastra cea noua. As aminti doar cateva carti scrise de diversi medici care de-a lungul timpului au ajuns sa inteleaga sanatatea din punct de vedere al Omului ca INTREG, sau care  datorita unor boli “primite” si-au schimbat radical stilul de viata, implicit alimentatia.

Ghidul Dr. Jensen pentru detoxifiere intestinala  este o carte care ne schimba conceptia asupra sanatatii, in general, si asupra colonului, in special. Dr. Bernard Jensen, supranumit parintele detoxifierii intestinale, a scris aceasta carte dupa o viata dedicata terapiilor naturiste, dupa zeci de ani de cercetare a toxicitimagesatii colonului si de tratare a pacientilor cu probleme intestinale.

Nu este normal sa acordam mai multa atentie curateniei exterioare, ar trebui fim mai atenti la curatenia interioara, a mediului intern al organismului. Nu putem oferi hrana curata unui organism murdar si sa ne asteptam la rezultate remarcabile.
Vom obtine doar rezultate partiale, posibil neobservabile. Trebuie sa trecem dincolo de hrana curata. Adevarata curatenie incepe din interior. Aceasta incepe cu o gandire clara si cu o constiinta superioara. Apoi ne vom muta pe planul fizic, amintindu-ne ca o persoana va fi in exterior ceea ce crede in interior. Trebuie sa ne cultivam o minte curata si, o data cu aceasta, sa ne curatamtesuturile. Curatenia mintii reprezinta un efort spiritual; munca fizica incepe cu ingrijirea intestinelor.“

Anticancer, invinge prin mijloace naturale, este povestea de viata a neurologului David Servan-Schreiber, care odata imbolnavit de cancer, reuseste sa inlature tumora cerebrala cu ajutorul unui program de vindecare holistic.anticancer

 Terapia Gerson pentru vindecarea cancerului si a altor afectiuni cornice  este un ghid complet de teoria si practica, creata in urma cu peste 80 de ani de doctoral Max Gerson (1881 – 1959), cartea demonstreaza ca alimentatia nesanatoasa, saraca din punct de vedere nutritional si toxica este principala cauza a imbolnavirii populatiei din ultimii ani.

gherson 2 gherson

In Alimentatie inteligenta, autorul Dr Radulescu Emil, ne subliniaza faptul ca niciodata interesul pentru sanatate n-a fost mai mare ca in zilele noastre si, in acelasi timp, niciodata n-au circulat mai multe informatii eronate. Cartea, prezinta raspunsuri, sprijinite pe ultimele date stiintifice, la intrebarile celor care cauta un stil de viata sanatos.

dr radulescu

 

Acestea sunt doar cateva carti ce va pot fi de folos in a intelege altfel sanatatea si mai ales preventia. Vom continua acest subiect al “inspiratiei” postand si alte carti din domniu dar si documentare care prezinta cazuri de vindecari considerate uneori “miraculoase” prin simpla schimbare a alimentatiei!

Nu uitati, un om informat face cat doi!

 

%d bloggers like this: