Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Detox si nutritie

             Incontestabil, detoxifierea este o necesitate cu atat mai mult cu cat traim intr-o era in care industria agro alimentara a devenit super agresiva, agricultura si industria alimentara utilizeaza organisme modificate genetic,se folosesc cantitati din ce in ce mai mari de ingrasaminte chimice, pesticide, hormoni, toate pentru obtinerea de alimente pentru om.
Perioadele propice pentru detoxifiere sunt primavara si toamna, cand bioritmul corpului nostru se schimba.
Insa, detoxifierea se poate face in fiecare zi, adoptand cateva metode simple: sa nu consumam alcool in exces, sa nu fumam, sa consumam fructe si legume in  forma cruda, sa consumam apa , sa facem miscare.
Trebuie stiut ca exista diferente intre felul in care decurge detoxifierea pantru femei si pentru barbati. Femeia are mai putina masa musculara si arde mai greu caloriile, de aceea se si ingrasa mai repede.
Detoxifierea, practic,  decurge diferit pentru fiecare dintre noi, pentru ca suntem fiecare codificati genetic diferit.
Detoxifierea nu actioneaza ca o masura care curata totul in cale. Daca ii oferi organismului substantele nutritive de calitate, el incepe singur sa se reconstruiasca ,  regleaza tranzitul intestinal actionand intr-un mod prietenos si personalizat asupra fiecaruia dintre noi, ne aduce un aport considerabil de apa , intrucat atata fructele cat si legumele contin o cantiate semnificativa de apa, deci consumul  de apa poate fi redus fara ca organismul sa ramana deshidratat.

%d bloggers like this: