Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Despre noi

Eu, Marina am pornit la drumul vietii, cautand ca tot omul sa fac ceea ce-mi place si ma implineste sufleteste. Ajunsa in prag de 30 de ani, am realizat ca anii petrecuti prin scoli, mai mult m-au indepartat de natura si firesc, si m-au “ingustat” la minte inspre cele fixe, riguroase si stiintifice.

Insa, daca este sa-i dau Cezarului ce-i al Cezarului, da, am si sa-i multumesc pentru multele si minunatele etape din viata mea.

A fost nevoie sa devin mama, sa ma intorc acasa si sa-mi reiau legatura cu seva pamantului care m-a crescut. Pe pamant valcean, am descoperit esenta vietii mele.

eu si Ra

Am urmat numeroase cursuri de formare si dezvoltare personala, care, aparent nu au avut legatura  cu pregatirea mea profesionala. Esenta pe care eu o cautam in laborator, mi-a aparut sub alta forma, intre oameni, intre toate cele ce compun omul ca fiinta divina. Am inceput a lucra cu oamenii, ce implinire! ce binecuvantare!. In cautarea mea de a intelege  OMUL, viata mi-a scos in cale oameni-pacienti, prieteni-suport si ajutor, maestrii oreintali si duhovnici. Cu totii  m-au ajutat, m-au oglindid si m-au condus spre ceea ce sunt acum.

Lucrand intr-un laborator de cercetare a ingrasamintelor foliare, a fungicidelor si biostimulatorilor pentru nutritia plantelor, am realizat ca nu vreau sa devin consumatorul fidel al roadelor pamantului tratate cu produse chimice!

M-a preocupat nutritia umana, in momentul in care printre cei dragi a aparut un caz medical oncologic! Nu mult mi-a luat pana m-am apucat de studiat si aplicat in propria bucatarie o alimentatie care exclude carnea, ouale si laptele! Si iata, inca din anul 2011 experimentez o alimentatie vegana cu un procent de peste 70-80% hrana cruda (RAW VEGAN).

Blogul l-am creat pentru mine si pentru cei ce cautau si cauta alternative la alimentatia clasica!

M-au fascinat retetele raw din primele momente, insa, atunci cand ma intorceam in bucataria mea cu multa carne, fierturi si copturi, mi se parea imposibil de adoptat un astfel de stil alimentar.

Greu este drumul mancarii, datorita ATASAMENTULUI fata de obiceiuri si gusturi.

Studiul individual, intelegerea fiziologiei umane, cunoasterea compozitiei alimentelor, intalnirea unor cazuri medicale complexe, practicarea compasiunii fata de tot ceea ce este viu pe Pamant, m-au ajutat sa-mi lamuresc intrebarile: sunt ceea ce mananc?, ce mananc?, cat mananc?, cand mananc?, pentru ce mananc?, sunt sclav al mancarii (gustului)?.


Ce-si doresc cel mai mult de la viata oamenii, sanatate?…ei bine, sanatatea se invata, se cultiva pas cu pas inca din copilarie. Niciodata nu este prea tarziu! Toate sunt cu socotela, spre folosul nostru, libertatea de a alege ne apartine!  

Asa, cu rabdare, incrancenare, cu mustrari de constiinta, uneori cu pofte absolut pamantesti, cu incurajari din partea comunitatii RAW VEGAN din Romania,  am inceput sa ma autodisciplinez, am inceput sa practic non-atasamentul fata de multe dintre mancarurile mele preferate (laptele, dulciurile), DAR sa si observ pe mine rezultatele minunate ale consumului de cruditati !

Consider ca este utila mica mea poveste legata de schimbarea stilului alimentar, care intre timp m-a condus catre un stil de viata cat mai apropiat de echilibru!

Ce este echilibrul?consider ca echilibru inseamna  SANATATE,  fiecare si-l poate pierde sau regasi intr-un anume moment al vietii, in functie de propria evolutie fizica, mentala si spirituala!

Eu, in cautarea echilibrului, am trecut prin mai multe etape de pregatire, total diferite de scoala clasica, in care m-am format in primii mei  30 de ani de viata!

In ultimii ani am studiat, aplicat si aprofundat, spre desavarsirea unui altfel de CV:

-masajul somatic, de relaxare, cu miere, cu ventuze;

-reflexoterapia;

-drenajul limfatic;

-consilierea nutritionala (tehnician nutritionist, ANATECOR);

-2014-2016, masterand UMF-Carol Davila, specializarea Nutritie si Siguranta Alimentului

 

 

Cu respect, pentru trup, minte si suflet,

Marina Cirjaliu Murgea

%d bloggers like this: