Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Posted by on 23 Jan, 2013 in Hrana fara foc, Raw Vegan, Retete | 2 comments

Salata de sfecla rosie cu sos de patrunjel verde

Salata de sfecla rosie cu sos de patrunjel verde

Sfecla rosie este o adevarata comoara a naturii, insa multi nu-i agreeaza gustul uneori usor “pamantiu”, asa ca nu-i consumata in stare cruda decat rar in asociere cu alte cruditati in diverse salate. Gospodinele  pregateasca calsica salata de sfecla rosie (fiarta sau coapta) cu hrean, otet si ulei,  mai ales in perioada iernii !  Insa in restul anului, uitam sa consumam acest aliment medicament! Sfecla rosie este printre putinele alimente-medicament pentru femeile insarcinate, dar si o adevarata minune vie atunci cand vine vorba de vindecarea tumorilor si diverselor boli ale sangelui. Un articol detaliat despre sfecla rosie gasiti chiar in  http://www.formula-as.ro/2010/948/medicina-naturii-44/sfecla-rosie-13190

Iata deci o reteta cu sfecla rosie cruda, gustoasa si apetisanta care poate fi consumata la orice masa, in orice sezon!

sfecla usturoi

Ingrediente:
-150-200 g sfecla rosie taiata cubulete
 
Sosul:
-1 legatura patrunjel verde
-2-3 catei de usturoi, dupa preferinta
-fulgi de drojdie inactiva, dupa gust
-ulei de masline presat la rece
-zeama de lamaie, dupa gust
-sare
-apa dupa cum cere blenderul
-catina (optional)

Prepararea sosului este la indemana oricui are un blender in casa. Practic se mixeaza toate ingredientele mai sus mentionate si intr-un minut obtinem un sos verde gustos si parfumat care poate si folosit la garnisierea multor altor salate !

Nu uitam sa maruntim patrunjelul inainte de a-l adauga in blender !

Imediat ce avem gata sosul, vom trece la etapa de armonizare cromatico-gustativa a  sosului verde-indraznet cu rosul-rubiniu al bucatilor de sfecla!

Indrazniti, sigur veti iubi aceasta salata!

Pofta buna de sanatate!

sosusturoi4

2 Comments

  1. Interesant, nu m-as fi gindit la o asemenea asociere. Eu consum salata de sfecla rosie cruda :) o sa incerc si in varianta asta, sunt foarte curioasa. Arata foarte bine!

    • Cerasela acest sos l-am “cules” de la o doamna dr care este pasionata de bucatarie vegerariana si vegana, l-am asociat cu multe salate, insa cu sfecla rosie si usturoi este minunat!

Leave a Reply

%d bloggers like this: