Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Posted by on 4 Dec, 2013 in Comenzi, Deserturi, Raw Vegan, Retete | 2 comments

Tort cu portocale

Tort cu portocale

Multa portocala si frisca de caju, acest tort ne duce cu gandul la sarbatorile de iarna. E racoritor si usor de preparat.

Ingrediente:
Blat:
-150 gr. migdale hidratate
-100 gr curmale usor hidratate (tinute in apa  aprox. 2 ore)
 
Crema:
-300 gr. caju hidratat
-sucul de la 3 portocale
-miere sau sirop de agave, dupa gust
-4 linguri ulei de cocos sau cacao
-3 linguri carob (pudra de roscova)

Pentru blat se proceseaza curmalele in robotul echipat cu lama S sau cu blenderul vertical, se adauga migdalele si mixam totul doar cateva secunde, intrucat ne dorim sa obtinem un blat “crocant”!  Imediat  compozitia se adauga in inelul culinar tapetat cu hartie de copt.

Pentru crema  nucile de caju se pun in mixer, se adauga sucul de portocale, mierea, untul de cocos sau cacao   si se proceseaza pana obtinem o crema pufoasa si consistenta.  Daca este nevoie de lichid, putem adauga suplimentar suc de portocale. Crema se imparte in doua.

In prima jumatate punem bucatele de coaja de portocala si ciocolata raw (in cazul in care avem), o intindem peste blatul deja pus in inelul culinar  si in a doua compozitie punem cele trei linguri de carob si indulcitor, daca mai este cazul.  Se adauga peste compozitia din inelul culinar, se orneaza cu portocala taiata marunt sau  dupa imaginatie.

Marina si Ramona va ureaza: pofta buna!

2 Comments

  1. Vai, imi lasa gura apa! Felicitari, arata minunat!

    • multumim!

Leave a Reply

%d bloggers like this: