Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Posted by on 12 Sep, 2012 in Comenzi, Deserturi, Retete, Slider | 0 comments

Tort cu frisca de caju si zmeura

Tort cu frisca de caju si zmeura

Este sezonul fructelor de padure si trebuie sa ne bucuram cat mai mult de aceste fructe (mergeti repejor la piata si faceti rost de fructe de padure, congelati cantitati cat mai mari pentru iarna!)

Blatul:

-150 gr. migdale usor hidratate
-170 gr. curmale hidratate
 
Se proceseaza totul in  blender pana obtinem o compozitie mai crocanta, si se intinde intr-un inel culinar cu diametrul de 16 cm.

-300 gr zmeura proaspata sau congelata

Crema
-250 gr. caju hidratat
-50 ml suc de lamaie
-6 linguri unt de cacao sau ulei de cocos
-4 linguri miere sau sirop de artar/agave
-1 lingurita de lecitina de soia (sau 1 lingura tarate/faina de psyllium) pentru a se lega foarte bine crema.
-apa cat cere compozitia din blender

Pentru frisca  se  pun toate ingredientele in blender si se mixeaza pana se obtine o compozitie pufoasa. In functie de consistenta se mai adauga apa si in functie de cat de dulce  se doreste, se mai adauga indulcitor natural.

Tortul  se monteaza intr-un inel culinar cu perete detasabil. Se intinde jumatate din frisca peste blat, se pune un strat de zmeura, se adauga cealalta jumatate de frisca caju si se orneaza dupa imaginatie. Cand este gata tortul se da la congeltor pentru 5-8 h, se portioneaza imediat ce-l scoatem din congelator!

Marina si Ramona va ureaza: pofta buna!

 

 

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: