Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Posted by on 11 Sep, 2013 in Comenzi, Deserturi, Raw Vegan | 18 comments

Ciocolata raw vegan

Ciocolata raw vegan

Mai simplu de atat nu se poate…in maxim 30 de minute poti avea pe masa bomboane de ciocolata !

Ingrediente:

-100 gr unt de cacao (se topeste pe baie de abur, in deshidrator sau direct pe calorifer)
-3o gr. carob/pudra de roscove
-20 gr. cacao alcalina
SAU 50 g amestec de cacao alcalina si pudra de roscove (musai sa fie respectat raportul 1:0,5 unt: cacao)
-1 lingura miere sau sirop de agave, dupa gust
-scortisoara, cuisoare, esenta de rom sau 1-2 picaturi ulei esential de menta, portocale, lamaie, etc 
-alune, migdale, stafide, etc pentru decor

Nota: untul de cacao este solid la temperatura camerei, pentru a-l topi avem nevoie de caldura. In cazul in care avem deshidrator radem pe razatoarea mare clasica un bulgare de unt intr-un vas de sticla si-l introducem in deshidratorul fixat la 40°C si asteptam pana se topeste untul. Altminteri vom topi untul cu ajutorul clasicii bain-marie.

Untul de cacao topit se pune intr-un bol, se adauga carobul si cacao, mierea si mirodeniile.  Se amesteca toate foarte bine, compozitia fluida se toarna in forme de bomboane se adauga optional alune, migdale sau stafide si se dau la rece pentru 10-15 minute.  In cazul in care nu aveti inca forme speciale pentru bomboane puteti sa intindeti compozitia de ciocolata intr-o forma dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si veti obtine o tableta de ciocolata. Si mai simplu, puteti sa folositi o hartie de copt pe care sa turnati pur si simplu gramajoare de ciocolata cu ajutorul unei lingurite!

Marina si Ramona va ureaza: pofta buna!

cioco1

Pregatirea formelor 

cioco2

 Ciocolata se toarna in forme (sau direct pe o foaie de copt sub forma de gramajoare), se orneaza si se da la rece pentru 10-20 de  minute

cioco3cioco4

Ciocolata este gata!

cioco5

 



18 Comments

    • Multumim mult Luana, Catalin Colniceanu este fotograful nostru, mai sunt unele poze neprofi, acelea sunt facute de mine!

  1. Ma bucur sa ti descopar blogul, Marina! Felicitari si multumesc pt retete!
    Natalia

    • Multumim, spor la bucatarit! ciocolata este fantastica, merita incercate diverse retete in care sa combinam karobul, cacao alkalina, fainurile de seminte, si aromele de portocala, lamaie, scortisoara, cafea, menta,etc

  2. Untul de cacao este tot una cu masa de cacao?

  3. Unt de cacao raw bio de la firma nemteasca Vitaman am cumparat de la Biocarmen si sunt foarte multumita. http://www.biocarmen.ro

  4. Buna, felicitari pentru blog si multumim pentru retele delicioase! :)
    Ciocolata alba ce mai contine pe langa untul de cacao?

    Mersi frumos!

    • Multumesc Denisa, ciocolata alba pe langa untul de cacao sau cocos (poate fi si amestec de unt de cacao+unt de cocos) trebuie sa contina o pudra “alba”, adica faina de caju, faina de migdale, faina din seminte de susan, floarea soarelui, fulgi de nuca de cocos obtinuti acasa in urma prepararii laptelui de cocs, etc. Se macina aceste nuci/seminte/alune intr-o rasnita de cacea sau alt fel de rasnita si se adauga peste unt, se aromatizeaza dupa gust, se presara nuci pisate, stafide sau alte fructe uscate si gata ciocolata! Spor

  5. Sunt absolut delicioase, i-am innebunit pe ai mei cu aceasta reteta, felicitari!!

    • Cristina, ma bucur tare mult sa aud ca ai avut un asa succes cu aceste bunatati raw! tine-o tot asa! Imbratisari!

  6. Fara cacao alcalina nu se poate, adica decat 50gr carob?

    • Sigur ca se poate fara cacao alcalina, pentru adulti este placuta combinatia dintre cele doua, pentru copii recomand carobul!

  7. Wow!!!! Deci a iesit wow! Am facut si cu cateva picaturi de esenta naturala de menta… E wow! Multumesc mult pentru reteta!

    • Ma bucur sa aud, testati aromele naturale, sunt medicamnete naturale!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Rețetă de la cititoare | #2 | Raw ▪ Veggie Târgu Mureș - [...] Intrați pe site-ul Marinei aici: http://esentadesanatate.ro/?p=405 [...]

Leave a Reply to aberaru1975andreea Cancel reply

%d bloggers like this: