Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Posted by on 9 Nov, 2012 in Uncategorized | 0 comments

Branza raw vegan de caju

Branza raw vegan de caju

E delicioasa… O putem savura alaturi de rosii, ardei, masline sau  orice  salata, o putem intinde pe painici raw sau putem face legume umplute. Bilutele de branza  tavalite prin verdeata, susan sau boia sunt excelente si ele!

Ingrediente:
-300 gr nuci caju
-apa cat sa acopera nucile de caju
-1 catel de usturoi, optional
-2 linguri fulgi de drojdie inactiva  
-sare
-1 lingura ulei de masline presat la rece
-vegeta naturala (opt.)
-condimente: busuioc, cimbru, marar,  piper
 
 Lasam la fermentat nucile de caju direct in apa  de hidratare pentru 36-48 de h intr- un loc caldut (pe calorifer daca este iarna, sau la soare in sezonul cald)
Vom gusta din 12 in 12 ore nucile de caju, vara sigur vor fermenta mult mai repede. Fermentatia este una lactica, care merge destul de profund in miezul nucilor, asa ca este indicat sa clatim bine cu apa proaspata  caju-ul fermentat inainte de a-l folosi.

Nucile de caju fermentate  natural si spalate bine, se pun intr -un bol cu putina apa proaspata si cu ajutorul blenderului vertical mixam pana obtinem o pasta cremoasa. Se pot procesa si in robotul cu lama S. Cand crema este gata, adaugam sarea, fulgii de drojdie inactiva, uleiul si condimentele dupa preferinta.  Branza astfel obtinuta se poate  pastra la frigider timp de mai multe zile.

Solutii exista, buna voina sa fie!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pasca raw vegan pas cu pas | Esenta de sanatate - retete, informatii, dieta cu si despre hrana vie (fara foc) - raw vegan Romania - [...] adauga zeama de lamaie in crema de caju si obtinem o branza putin diferita de cea   fermentata. Aici gasiti si…
  2. Pască raw vegană | Rawissima - sweets from raw - […]  obține o brânză puțin diferită de cea  fermentata, dar potrivită pentru pasca dulce.    Aici  găsiți și rețeta de…
  3. Cheesecake Regal | Rawissima - sweets from raw - […] 2-3 linguri lapte de cocos COMPOZIŢIA 250 gr. brânză ricotta, sau brânză de caju (rețeta aici)…

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *