Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Posted by on 6 Nov, 2016 in Uncategorized | 0 comments

“Erus si Valea rabdarii” o carte pentru copii si parinti!

“Erus si Valea rabdarii” o carte pentru copii si parinti!

M-am bucurat enorm sa vad aceasta carte pe care Alec a scris-o in urma experientei lui cu elevii scolii nr 29 din Constanta. Fara doar si poate, azi, mai mult ca ieri, este nevoie de educatie pentru sanatate! Lucrul  cu gradinarii, elevii si dascalii din Valcea mi-au confirmat in nenumarate randuri ca “Sanatatea de invata” inca din primii ani de viata! Astfel ca, “Erus si valea rabdarii” este o carte – INSTRUMENT, ce vine in sprijinul copiilor, parintilor si cadrelor didactice care isi doresc sa faca schimbari in stilul lor alimentar,  invatant prin intermediul povestilor despre fructe, legume si alegeri sanatoase, cu multa Rabdare!

Calatoriile lui Erus au inceput in luna  Noiembrie si isi pot face drum catre casele  noastre daca alegem sa facem precomanda pentru carte (intre 03.-07.11) primind si autograful autorului la aceasta adresa sau mai tarziu o putem gasi in toate librariile din tara.

alec

Cartea : “Erus si Valea rabdarii” este scrisa de consilierul in nutritie si fondatorul site-ului ViataVerdeViu , Alec Blenche si infatiseaza calatoria unui baietel pe nume Erus prin valea rabdarii in care invata ce este rabdarea si multe alte lucruri intr-o aventura cu rime, cantecele, mister, fructe, iepurasi si alte personaje dragalase. Calatoria sa este plina de invataminte si povete dar si de momente hazlii si pura bucurie.

Ilustratie de exceptie, transforma aventura lui Erus  intr-o lume de basm mirific, o lume a copilariei si a imaginatiei. Astfel se creeaza cadrul perfect in care copii se pot identifica cu personajele si pot invata in felul lor cateva lucruri de baza precum: importanta unei alimentatii sanatoase, importanta familiei, importanta prieteniei si nu in ultimul rand cat de important este sa poti sa ai rabdare.

alec-1

Un proiect construit alaturi de copii

Fiind si absolvent de facultate de muzica, Alec a reusit sa adauge alaturi de imaginatia copiilor si o dimensiune muzicala ce a adus multa bucurie, dans si pura distractie acestor ore.

Programul a avut un succes atat de important pentru copilasi , ca unii au inceput sa isi aduca si fratiorii mai mici la aceste ore, iar fiecare noua intalnire era asteptata cu sufletul la gura pentru a afla ce s-a mai petrecut si prin ce aventuri a mai trecut Erus.

S-a ajuns chiar in punctul in care se puneau in scena anumite fragmente din carte si copilasii interpretau pe rand discutiile hazlii din poveste , precum cea dintre dragalasii iepurasi Pac si Mac – mari consumatori de spanac. Iar finalul si concluzia povestii a venit in urma consultarii cu micutii si ingeniosii participanti la aceste ore minunate.

De ce valea rabdarii?

Acest volum este doar primul dintr-o serie de 4 cartii, restul urmand sa apara in viitorul apropiat, carti in care Erus va mai trece si prin alte vai magice, precum Valea Generozitatii sau Valea iubirii.

Insa pentru a putea sa crestem in noi si mai ales in micutii nostri orice alte calitati si virtuti va fi necesar la inceput, ca in orice inceput, de multa Rabdare.

O carte pentru copii dar si pentru adulti

Cartea se adreseaza copiilor intre 5 si 12 ani dar si copiilor ascunsi in toti adultii iar invataturile regasite in ea nu au varsta.

Povestea cuprinde si 3 cantecele , numite reprezentativ – “Fructele”  , “Pac si Mac” si “ Cantecul  rabdarii”

Te invitam sa te alaturi acestei calatorii fantastice si sa experimentezi alaturi de puiul tau lumea magica a acestei povesti , atat de frumos ilustrata de Doina Zavadschi.

Si nu uita ca rabdarea este o calitate ce iti poate schimba cu adevarat viata. Atunci cand inveti sa ai rabdare si sa lasi lucrurile sa se intample in propriul ritm, fara a forta, fara a te stresa, totul pare sa fie mult mai usor. Asa cum spune si “Cantecul rabdarii””

“Rabdarea este-o calitate a sufletului tau

Rabdarea te ajuta cand iti este foarte greu

Rabdarea iti foloseste mereu”

Putem afla mai multe despre Erus pe pagina de Facebook : Calatoriile lui Erus.

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *