Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Posted by on 13 Nov, 2014 in Feluri Principale, Hrana fara foc, Raw Vegan, Retete, Slider, Supe, Uncategorized, Vegetariene | 2 comments

Supa crema de telina raw vegan

Supa crema de telina raw vegan

Asa o supa parfumata mai rar! Aroma radacinii de telina se impleteste minunat cu savoarea nucilor si usturoiului ce vin sa inobileze aceasta aleasa supa!

supa telina

Ingrediente:

-1 radacina de telina de marimea unui pumn;

-1/2 cana cu miez de nuca hidratat 6-8 h;

-1-3 catei usturoi;

-sare dupa gust;

-1 lingura ulei presat la rece (masline, in, floarea soarelui, etc)

-piper alb macinat, dupa gust;

-500-700  ml apa.

Telina bine spalata si curatata, se taie bucati mici si se proceseaza in blender alaturi de toate celelate ingrediente pana obtinem consistenta dorinta.  Pentru perioada rece putem incalzi apa la 40 grade Celsius, astfel obtinem o supa crema calda. Supa se poate servi cu painici raw. 

Practic, timpul de preparare se rezuma la a curata telina si usturoiul, si la a avea miezul de nuca curatat si hidratat.

Pofta buna de sanatate!

P.S.

Sa nu uitam, alternative exista, bunavointa sa fie!

2 Comments

  1. Ok, am inteles. E simplu. Dar… pentru incepatori, ati putea scrie si cate portii ies din ingredientele indicate?

    • Buna Ioana, buna sugestia, multumesc, am sa tin seama de acum incolo sa fac mai multe socoteli cand gates, si uite asa invat sa notez tot, ca atunci cand tb sa pregatesc meniuri pentru restaurante sau petreceri sa-mi fie usor! daca socotim portia de ciorba 250-350 ml atunci vor rezulta vreo 4 portii zdravene. Spor in toate!

Leave a Reply to Ioana75 Cancel reply

%d bloggers like this: