Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Posted by on 10 Nov, 2014 in Antreuri, Deserturi, Hrana fara foc, Raw Vegan, Retete, Uncategorized | 2 comments

Biscuiti raw vegan/vegani cu amarant

Biscuiti raw vegan/vegani cu amarant

Alternative exista, bunavointa sa fie!

Biscutii acestia pot fi rapid preparati, atat in stilul raw vegan (fara foc) cat si vegan (cu foc), difera modul si timpul de “coacere”.  Biscuitii deshidratati sau copti, sunt satiosi si extrem de  practici pentru gustarile dintre mese, se pastreaza in caserole ermetice la frigider pana la 1-2 saptamani fara probleme, fiind indicati atat adultilor cat si copiilor peste 1 an.  Ingredientele pot fi ajustate oricand in functie de stocurile din camara!

 

DSC01823

Ingrediente

Biscuiti:

-5 linguri seminte de amarant, proaspat rasnite in rasnita de cafea;

-5 linguri seminte de in, proaspat rasnite;

-5 linguri seminte de susan negru, proaspat rasnite;

-5 linguri seminte de dovelac crude, proaspat  rasnite;

-5 linguri faina de nuca/migdale, ramasa in urma prepararii laptelui de nuca/migdale

-2 linguri pudra de roscove;

-coaja de portocale sau ulei esential de portocale;

-150-200 g curmale/stafide/prune/smochine/caise hidratate 4- 6 ore, cantitatea poate varia in functie de cat de dulce vrem sa fie compozitia pentru biscuiti.

Crema:

-4 linguri miere sau sirop de artar/sirop de agave/zahar brut/melasa, etc;

- 4-5 linguri pudra de roscove

-apa, cateva lingurite, atat cat sa obtinem o crema  consistenta pe care s-o intindem intre biscuiti.

Mod de preparare:

Semintele proaspat rasnite se amesteca cu pasta de curmale (curmalele bine hidratate devin pasta atunci cand sunt mixate in blender/robot cu lama S), pudra de roscove si coaja de portocale. Se obtine un aluat bine legat care se intinde in strat subtire pe hartie de copt sau pe folia de paraflexx a deshidratorului, se decupeaza biscuitii cu ajutorul unei forme rotunde sau alt tip de forma si se coc in cuptor incins pentru 15-20  minute sau se deshidrateaza in deshidrator timp de 12-24 de h la maxim 45 de grade Celsius.

Cand biscuitii sunt copti sau deshidratati, intindem crema si ii lasam 6-8 h pentru a se fragezi, atunci sunt perfecti pentru a fi serviti!

Pofta buna de sanatate!

P.S.

Sa nu uitam, alternative exista, bunavointa sa fie!

 

oreo

2 Comments

    • Cu drag, spor !

Leave a Reply to Mamy Vio Cancel reply

%d bloggers like this: