Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Posted by on 20 Oct, 2014 in Bauturi, Cursuri si Evenimente, Hrana fara foc, Raw Vegan, Uncategorized | 2 comments

Kefir din susan black&white

Kefir din susan black&white

Lactatele vegetale sunt un subiect din ce in ce mai abordar in materie de retete vegetariene, vegane si raw vegan.

Azi, va propun o reteta de kefir din susan alb si negru, acest lactat vegetal este interesant ca si coloristica, un gri superb pe care nu l-am mai regasit pana acum in bucataria raw vegan! Reteta initiala, cu susan alb, am preluat-o de la colegul Ciprian Lepadatu, cel cu care am inceput seriile de Tabere Mr C in Love & esentadesanatate. Eu, folosind si susanul negru in alimentatie, m-am gandit sa combin cele doua tipuri de seminte, si intr-adevar am obtinut o bautura deosebita!

kefir

Ingrediente:

-2 linguri suana alb, hidratat 8-10 h;

-2 linguri susan negru, hidratat 8-10 h;

-zeama de lamaie, dupa gust;

-sare, dupa gust (optinal);

-250 ml apa

Mod de preparare:

Amestecul de susan hidratat se mixeaza cu apa intr-un blender de mare viteza, se strecoara cu ajutorul unui saculet special sau printr-o strecuratoare si se potriveste cu sare si zeama de lamaie! Acest kefir seamana foarte bine cu cel de vaca, gustul acru&sarat fiind dat de combinatai zeama de lamaie si sare!!  Simplu si sanatos.

Pofta buna de sanatate!

P.S.

Va anunt ca in perioada 4-9 noiembrie va avea loc editia a 2-a a Taberi de Sanatate Mr C in Love & esentadesnatate de la Bran! Va aseptam in echipa completa pentru trup-minte si suflet cu: un antrenor de fitness&sport, cadru medical, psihoterapeut, doi  bucatari specializati in bucataria raw si calificati in nutritie.

afis 1

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-black-sesame-seeds-hand-image26304989

2 Comments

  1. Este necesar sa-l lasam la acrit sau se consuma imediat ? Multumesc de reteta ! :)

    • Cersaela, se consuma imediat, zeama de lamaie il face acrisor! Nu am experienta cu laptele vegetal lasat la acrit cu fermenti naturali!

Leave a Reply to Chirita Cerasela Cancel reply

%d bloggers like this: