Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Posted by on 17 Aug, 2014 in Deserturi, Hrana fara foc, Raw Vegan, Retete, Slider, Uncategorized, Vegetariene | 3 comments

Budinca vegana satioasa cu seminte de chia si canepa

Budinca vegana satioasa cu seminte de chia si canepa

Budinca clasica are ca si ingrediente de baza laptele, faina/amidonul, ouale, untul/margarina si zaharul!

Budincile vegane pot contine diverse ingrediente care le confera cremozitate, satietate,  dulceata si aroma!

budinca ciocolata

Cremozitatea/satietate poate fi obtinuta folosind:

-banane congelate si blenduite;

-avocado blenduit sau pasat cu ajutorul unei furculite;

-caju hidratat si blenduit;

-seminte de canepa decorticate;

-mei fiert si blenduit;

-pasta de tahini;

-tarate de psyllium sau agar agar;

-crupe/seminte de hrisca hidratate si blenduite;

-fulgi de orz, ovaz sau grau hidratati si blenduiti;

-seminte de chia hidratate si blenduite ;

-seminte de amarant fierte si blenduite;

Aromele folosite in retetele vegane sunt variate si incantatoare:

-cacao  naturala sau alcalina;

-pudra de roscove sau carobul, un bun inlocuitor al pudrei de cacao in deserturile pentru copii;

-pudra de mesquite;

-pudra de lucuma, cu un gust intens de caramel;

-pudrele de scortisoara, cuisoare, anason, fenicul, ghimbir, cafea macinata, vanilie, etc;

-uleiurile esentiale de uz intern: lavanda, portocala, menta, etc

Dulceata deserturilor vegane se poate da cu ajutorul fructelor uscate/deshidratate, congelate  sau cu ajutorul diversilor indulcitori naturali:

-fructe uscate: curmale , stafide, prune , merisoare, caise, etc

-fructe congelate: afine, visine, cirese, capsuni, zmeura, mure, catina, etc

-miere;

-sirop de agave;

-sirop de artar;

-polen;

-zahar brut;

-zahar de cocos/palmier

-melasa;

-stevie rebaudiana pentru diabetici

budinca ciocolata 2

Budinca cu seminte de chia si canepa

-50 g curmale (10 bucati)  sau stafide;

-10 g seminte chia (1 lingura);

-25 g seminte de canepa (3-4 linguri);

-1 lingura pudra de roscove/carob;

-1 lingurita pudra de cacao alcalina sau naturala;

-1 lingurita tarate de psyllium

-1/2 lingurita pudra de scortisoara;

-1/2 lingurita pudra de anason;

-un praf de pudra de ghmibir sau piper;

-100 ml apa

Toate ingredeintele se proceseaza in blender pana obtinem o crema consistenta. Budinca se orneaza cu seminte de canepa si bucati de curmale,  stafide sau merisoare. Desertul este unul satios, nutritiv, delicios si potrivit de dulce. Nu uitati ca oricand puteti adapta reteta in functie de ingredientele pe care le aveti la indemana.

P.S.

Mai sunt 2 saptamani pana la Tabara de Sanatate! inscrierile continua

In perioada 2-7  septembrie va astept in Tabara de  Sanatate de la Bran, alaturi de colegii mei organizatori:  Ciprian Lepadatu  Florenta Inoescu-antrenor fitness, Roxana Postolache-psiholog, Simona Florea-medic. Pentru detalii suplimentare nu ezitati sa-mi scrieti!

anunt fb

3 Comments

  1. As dori o adresa de contact/ nr telefon

Leave a Reply

%d bloggers like this: