Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Posted by on 9 Aug, 2014 in Cursuri si Evenimente | 0 comments

Un Tort raw de Vara cu menta&ciocolata si o Tabara de Toamna

Un Tort raw de Vara cu menta&ciocolata si o Tabara de Toamna

Un Tort de Vara si o Tabara de Toamna dedicata sanatatii sub toate aspectele ei !

Va invit sa lecturati conceptul Taberei si sa va alaturati noua pentru 6 zile de neuitat.

anunt fb

Tort mentolat cu ciocolata

Blatul:

-100-150 g stafide brune taiate marunt la cutit

-50 g seminte de in macinate

-50 g seminte de floarea soarelui macinate

-1 lingurita cacao alcalina

-1 lingurita pudra de roscove

-apa dupa nevoie

Peste stafidele maruntite, adaugam semintele macinate, pudrele si apa putin cate putin pan aobservam ca se va lega precum o plastilina compozitia. Putem adauga diverse arome si un praf de sare.

Cremea de ciocolata

-250 g caju hidratat pentru 4-8 h

-60 g ulei de cocos sau unt de cacao

-60-80 g miere sau alt indulcitor natural (sirop de agave sau de artar)

-250-300 ml apa, in functie de blender

-1 lingura tarata de psyllium

-1-2 linguri cacao alcalina

-1-2 linguri pudra de roscove

Pentru inceput se proceseaza in blender apa, untul topit si mierea, se adauga nucile caju si se proceseaza pana obtinem o crema smantanoasa, daca este nevoie de apa mai adaugam putin cate putin. La final adaugam pudrele de roscova si cacao, apoi tarata de psyllium care va da o consistenta pufoasa cremei! Se pot adauga arome de vanilie, portocala, etc.

Cremea de menta

-250 g caju hidratat pentru 4-8 h

-60 g ulei de cocos sau unt de cacao

-60-80 g miere sau alt indulcitor natural (sirop de agave sau de artar)

-250-300 ml apa, in functie de blender

-1 lingura tarata de psyllium

-1-2 lingurita pudra de spirulina sau chlorella

-1-2 linguri menta uscata si macinata fin

-1 picatura ulei esential de menta, pentru un gust mentolat intens

Pentru inceput se proceseaza in blender apa, untul topit si mierea, se adauga nucile caju si spirulina si se proceseaza pana obtinem o crema smantanoasa, daca este nevoie de apa mai adaugam putin cate putin. La final adaugam pudrele de roscova si cacao, apoi tarata de psyllium care va da o consistenta pufoasa cremei!

Intr-un inel culinar cu perete detasabil (diametrul de 16 sau 18 cm) asezam hartie de copt,  fixam bine blatul in inelul culinar, adaugam crema de ciocolata, presaram visine, apoi adaugam crema de menta si presaram afine sau alte fructe de sezon. Decoram dupa preferinte.

Inelul culinar se va da la congeltoar pentru 6-8 h. Imediat ce se scoate din congelator se lasa pe masa 5-10minute, se desface peretele detasabil se indeparteaza hartia de copt si se aseaza torul pe platou. Tortul se portioneaza cat inca este semiinghetat tortul, astfel se vor farama fructele.

Pofta buna de sanatate!

Va astept in Tabara

 

tort mentol

tort mentol1

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: