Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Posted by on 5 Jul, 2014 in Bauturi, Uncategorized | 0 comments

“Imbujorata” din bujor de munte si rubarba

“Imbujorata” din bujor de munte si rubarba

Sezonul bauturilor fermentate se deschide odata cu aparitia primelor flori de soc,  cand mai toata lumea pregateste socata de casa. Se pot prepara in casa diverse bauturi fermentate, macerate la rece sau limonade, folosind o gama larga de plante aromate si flori comestibile proaspete sau uscate!

liliac

Florile comestibile (petale de trandafiri, florile de liliac, florile de salcam, florile de galbenele, florile de iasomie, florile de levantica etc) pot fi  adaugate in apa de seara pana dimineata, sau se pot lasa la fermentat precum socata. Va propun sa aruncati o privire peste reteta de ceai macerat la rece, care poate fi adaptata oricand, in functie de plantele aromate pe care le avem la indemana.

 

bujori 1

“Îmbujorata” din bujor de munte și rubarbă

Ingrediente

-apa de izvor, 1 L

-1/2 cana (cu volumul de 250 ml) de petale de bujor de munte

-1/2 cana de rubarba tocata marunt

-miere, zahar brun, sirop de artar, sirop de agave, dupa gust

Intr-un vas de sticla se pun toate ingredientele si se lasa la fermentat 24-48 de ore in bucatarie sau intr-un alt loc ferit de razele soarelui.   Gura vasului se va acoperi cu un prosop curat. Din cand in cand amestecam si gustam bautura, cand ni se pare potrivit de fermentata, o strecuram si o depozitam in frigider.

Pofta buna de sanatate!

bujor munte

 

 

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: