Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Posted by on 21 Jun, 2014 in Feluri Principale, Slider, Vegetariene | 4 comments

Pate vegan cu mei, linte si rosii uscate

Pate vegan cu mei, linte si rosii uscate

30 de minute si un pate rapid binevenit oricand avem nevoie de o gustare satioasa si sanatoasa. Aici gasit o alta reteta de pate rapid si sanatos.

pateu mei

 

Ingrediente:_DSC0216 copy_resize

-50 g mei

-50 g linte portocalie

-30-50 g rosii uscate conservate in ulei

-ceapa verde

-marar verde

-sare gema

-apa 1 L

Mod de preparare

Se fierbe apa in clocot, se adauga meiul bine clatit si se fierbe pret de 5 minute, timp in care spumuim bine totul, adaugam apoi lintea (are nevoie de mai putin timp pentru a fierbe) si  lasam totul la fiert inca 15-20 de minute.

Rosiile uscate si conservate in ulei se vor lasa 5-10 minute intr-o strecuratoare pentru a se scurge uleiul in exces.

Meiul si linetea imediat ce au fiert se trec sub un jet de apa rece, se strecoara si se mixeaza impreuna cu rosiile taiate marunt. Cand pasta este gata, adaugam sarea, mararul si ceapa verde. Acest pate se poate servi pe felii de legume (telina, dovlece, sfecla rosie, ardei, etc)  paine integrala ori painici deshidratate.

Pofta buna de sanatate!

 

 

rosii deshidratate

4 Comments

  1. O sa incerc pate-ul, pare tare gustos. Deshidratorul e un Excalibur? E cel cu 9 tăvi? Vreau sa cumpar unul dar nu stiu dacă să iau cu 5 sau 9 tăvi, nu cred ca o sa deshidratez eu așa mult, nu îmi dau seama ce capacitate are cel cu 5 tăvi. Vreun sfat? Multumesc.

    • Diana, este gustos pateul, se poate adapta dupa gusturile fiecaruia, mie imi place mult meiul si lintea, le mananc cu placere separat dar si combinate in tot felul de piureuri, supe creme si salate cu legume crude! Da, este un Excalibur cu 9 tavi care face o super treaba!

  2. Hmmm! Ma gandesc cum as putea strecura lintea fiarta…La mine se inmoaie destul de tare si mi-e cam imposibil s-o strecor. Cred ca merge si nestrecurata, nu?

    • Asa este, lintea rosie se inmoaie ff repede si uneori se face piure in timp ce fierbe, este f bine si asa pentru pateuri, dar nu pentru salate, cand lintea ar trebuie sa arate frumosss, eu am observat ca mai bine este s-o adaug in apa clocotita, o lasa 7-8 minute sa fiarba, apoi opresc aragazul si o mai lasa asa cateva minte, in felul acesta se poate strecura, altfel erge si nestricurata.
      Zile binecuvantate!

Leave a Reply

%d bloggers like this: