Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Posted by on 13 Apr, 2014 in Deserturi, Hrana fara foc, Raw Vegan, Uncategorized | 0 comments

Raffaello vegan

Raffaello vegan

Raffaello, un dulce ce ne-a incantat multora copilaria! un dulce ce se poate  prepara intr-un mod sanatos si delicios!

Varianta rapida de raffaello se poate pregati acasa, fara zahar alb si lapte praf. Cum? iata!

Sursa foto – http://www.paperblog.fr/5574209/mes-presque-raffaello-homemade/

nuca-de-cocos

Ingrediente

-miezul de la o nuca de cocos (aproximativ 200 g);

-100 g nuci caju crude;

-2-3 linguri de fulgi fini de ovaz, muiati in putina apa;

-2-3 linguri de ulei de cocos virgin, presat la rece;

-miere/sirop artar/sirop agave, dupa gust;

-1/2 pastaie de vanilie sau  dupa preferinte;

-un praf de sare;

-alune de padure  crude hidratate 1-2 h;

-fulgi de cocos uscati pentru decor;

Mod de preparare

Cu ajutorul unui tirbuson, se perforeaza nuca  in unul dintre cele 3 orificii destinate evacuarii laptelui din interior. Lichidul se poate consuma direct din nuca cu ajutorul unui pai pentru suc, astfel nuca este pregatita pentru spargere (altminteri se va risipi laptele!). Se introduce nuca intr-o punga de hartie sau de plastic si se aseaza pe coltul mesei, pe care am asezat unnul sau doua prosoape de bucatarie indoplite, in vederea protejarii mesei apoi se loveste cu putere cu ajutorul unui ciocan (metodele de spargere pot varia de la om la om).

Miezul alb se separa de coaja, se spala daca este nevoie si se rade pe razatoarea mica sau se proceseaza in robotul cu lama S. Imediat ce am obtinut miezul fin de nuca de cocos  adaugam  nucile de caju macinate, fulgii de ovaz muiati, uleiul de cocos si indulcitorul pentru a lega compozitia, sarea si vanilia.

Fiecarebiluta formata va gazdui  o aluna hidratata, apoi se  va rula prin fulgi de cocos uscati. Raffaello se poate pastra la frigider sau la congelator pentru maxim 7 zile.

Alternative exista, cunoastere si bunavointa sa fie!

 

Bibliografie si fotografie pentru inspiratie:

1. Nuca de cocos

Leave a Reply

%d bloggers like this: