Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Posted by on 27 Mar, 2014 in Cursuri si Evenimente, Slider, Uncategorized | 0 comments

Traieste si tu experienta dulciurilor raw vegan!

Traieste si tu experienta dulciurilor raw vegan!

Un Atelier de dulciuri raw! da, a fost o idee pe care o aveam de ceva vreme in minte!  Persoanele cu care eu  interactionez sunt impresionate cand aud povestea pregatirii acestor dulciuri din ingrediente care nu au legatura cu ouale, laptele, faina si zaharul! Mai mult,  suntem dependenti de dulce, dulcele este necesar organismului (furnizor de energie), dar si dusman daca este consumat in exces  si sub forma de zahar alb, aspartam, ciclamat, etc!

Glucidele (zaharurile) naturale, caci despre ele este vorba, abunda in regnul vegetal, in fructe, legume, cereale, leguminoase, oleaginoase sub diverse forme (fructoza, glucoza, zaharoza, celuloza,  amidon, lactoza, glicogen). In natura aceste glucide sunt sintetizate in vivo de catre plante intr-un mod sinergic, pe cand zaharul este un produs concentrat, pur din punct de vedere chimic, dar, neasociat fiind cu alte minerale si  vitamine, nu face decat sa ne epuizeze (spolieze) noua resursele de nutrienti si pancreasul. Despre obtinerea industriala a zaharului puteti citi informatii tehnice si chimice aici.

DSC00707

Pe scurt, participantii au degustat si le-am prezentat principalele ingrediente dulci necesare prepararii dulciurilor raw:

-mierea, un excelent indulcitor natural raw, nonvegan, sanatos si delicios

-siropul de artar, un alt delicios  indulcitor vegetal, bogat in mangan, zinc si  potasiu

-siropul/pudra de stevie rebaudiana, un indulcitor indicat diabeticilor si nu numai

-lemnul dulce,

-cacao alcalina

-pudra de roscove/carobul

Cu toate ingredientele frumos asezate pe masa, am trecut la prepararea retetelor:

1. Bautura soarelui

2. Catino forte (catina+goji)
3. Lapte de susan cu carob si scortisoara sau de migdale, nuci, etc
4. Tavalite cu nuca si glazura de cicolata
5. Bomboane alcaline de ciocolata
6.Cozonac cu mac si aroma de portocale
7.Tort in culorile curcubeului

DSC00678

Ii multumesc Danielei Stefanescu, ea i-a vorbit doamnei Carmen Radut despre ceea ce fac eu in Ramnicu Valcea, astfel am ajuns ca invitat pentru prima data la Liceul Oltchim in cadrul evenimentului  SĂPTĂMÂNA EDUCAŢIEI GLOBALE (16-26 noiembrie 2013), Să aflăm împreună ce înseamnă  ”Un stil de viață durabi!”,  unde am cunoscut un alt om special,  doamna Diana Deaconeasa care a imbratisat ideea desfasurari acestui curs in Laboratorul Culinar al Liceului Oltchim.

Multumesc Raluca Blajan pentru painea framantata cu maia si pentru ceea ce ai de gand sa faci la Rm Valcea, succes draga mea.

Multumesc Andreea, pentru ca ai adus si la Valcea platforma totuldespreraw.ro!

Multumesc Eujuicers Romania si Driedfruits!

Le multumesc elevilor ce ne-au ajutat la bucatarit.

Va multumesc voua participantilor, pentru interactiune, entuziasm, deschidere, receptivitate, ideei si incredere.

Nu uitati:  consumul exagerat de glucide concentrate, conduce la dezechilibre metabolice (obezitate, diabet, carenta de vitamine, spolierea organismului de minerale si vitamine)

DSC00697

DSC00704

16 martie 1 16 martie

Bibliografie inspirationala:

http://proapicultura.ro/mierea/compozitia.htm

http://www.bee-hexagon.net/files/file/fileE/HealthHoney/Honey_NutritionJACN.pdf

http://www.irjponline.com/admin/php/uploads/1661_pdf.pdf

http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs12349-009-0051-6#page-1

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: