Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Posted by on 11 Mar, 2014 in Deserturi, Retete | 0 comments

Macaroons raw vegan

Macaroons raw vegan

raw-vegan-macaroons-01

Daca doriti finete, rafinament intr-o prajiturica delicioasa, macaroons puteti surprinde si satisface si cele mai pretentioase gusturi. Exista, insa un ingredient secret, pe care va las sa-l descoperiti….
Desi par complicate, e mult mai simplu sa treceti la treaba decat sa va ganditi ca nu va ies . Este prima incercare de acest gen de prajiturele raw si rezulatul a fost suprinzator.

Raw Vegan Macaroons

Ingrediente:

-unt de cacao, 100 g

-faina de caju, 5 linguri

-sirop de agave/miere

-agar-agar (optional), 1 lingurita

-pudra de vanilie bourbon

-pudra de roscove sau cacao alcalina, 2 lingurite

-ulei esential de lamaie

-ulei esential de menta

-alge (spirulina sau chlorella)

-curmale, 100 g

-avocado

-faina de migdale (optional)

Mod de pregatire
Se topeste untul pe baie de abur la foc foarte mic, ajunge pentru 6 forme rotunde, se pune o lingurita de agar-agar, se ridica de pe baia de abur, amestecandu-se pana se simte compozitia usor gelatinoasa, se adauga 5 linguri faina de caju, indulcitor natural dupa gust. Compozitia se poate impartii in doua parti egale.
Apoi, pentru a le face colorate si gustoase am folosit :
– pentru culoarea verde praf de alge si o picatura  ulei esential de menta pentru un gust racoritor;
– pentru culoarea galben, am adaugat o lingurita praf de curcuma si 2 picaturi de ulei esential de lamaie, pentru un gust dulce-acrisor;
– pentru culoarea neagra am adaugat in untul topit 2 lingurite de pudra de roscove, pentru gust intens de ciocolata;
Se aseaza compozitia in formele de macaroons (in comert exista forme din silicon pentru macaroons), in functie de coloristica cate 2, 4 sau 6 bucati de aceiasi culoare. Se da forma de silicon la frigider pana se intaresc macaroonsii (15-30 de minute), se scoate forma din frigider, si se aseaza macaroonsii doi cate doi, urmand a fi umpluti.
Pentru umplutura am folosit crema de ciocolata raw.
 100 gr de curmale hidratate (1-2 h) si bine strecurate de apa, jumatate de avocado, miere dupa gust sau alt indulcitor natural, faina de migdale (optional), se proceseaza cu un blender pana obtinem o crema consistenta si pufoasa.
forma macarons

Raw Vegan Macaroons

Raw Vegan Macaroons
Raw Vegan Macaroons
Raw Vegan Macaroons

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *