Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Posted by on 19 Mar, 2014 in Retete, Uncategorized, Vegetariene | 0 comments

Chiftele vegane rapide (de post)

Chiftele vegane rapide (de post)

Chiftelele prajite, sunt nelipsite din meniurile traditionale romanesti. In prezent, exista o certa  tendinta spre bucataria cu preparate sanatoasa. Intalnesc din ce in ce mai multe persoane care adauga multe legume (cartofi, morcovi, telina) carnii tocate pentru chiftele! Multe gospodine au descoperit ca se pot coace in cuptor chiftelele, sau, mai mult, se pot prepara chiftele rapide din ingrediente crude, fara a mai folosi focul!

O varianta simpla de chiftele, este varianta chiftelelor semicrude sau crude (raw vegan).

chiftea 1

Ingrediente:

-1 cana hrisca precoapta sau cruda, hidratata timp de 3 h

-1 cana miez de nuca, hidratat 3-4 ore

-1 morcov ras

-3-4 catei de usturoi

-1 lingura fulgi de drojdie inactiva (optional)

-1 lingura tarate de psyllium (optional)

-sare, piper si alte condimente dupa gust

-patrunjel sau marar verde

Mod de preparare:

Morcovul ras, nucile, hrisca si toate celelalte ingrediente se proceseaza cu ajutorul unui blender sau robot cu lama S pana se obtine o pasta cremoasa. Adaugam la final verdeata tocata marunt si trecem la prelucrarea manuala a  bilutelor care se orneaza cu seminte de susan, in, verdeata tocata marunt, boia dulce, etc.

Reteta oricand poate si imbunatatita in functie de ingredientele ce le avem la dispozitie. 

Pofta buna de viata!

chiftea 2

hrisca coapta

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *