Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Posted by on 22 Dec, 2013 in Hrana fara foc, Retete, Supe, Uncategorized, Vegetariene | 0 comments

Ciorba “de burta” raw vegan

Ciorba “de burta” raw vegan

Iata celebra ciorba de burta fara foc, pe baza de ciuperci si legume care imita foarte bine traditionala ciorba romaneasca.
ciorba burta1

Ingrediente:
-500 g ciuperci pleurotus marinate
-rosii cherry 10-15 bucati
-1 bucata ardei rosu
-1 bucata mica ceapa rosie
-morcov ras
-pastarnac ras
-dovlecel
-1 leegatura patrunjel verde
-3-4 catei de usturoi
-piper macinat
-foi de dafin
-sare
-curry
-boia de ardei iute sau dulce
-1/2 lamaie pentru zeama sau otet balsamic
Smantana de caju:
-150 g caju hidratat
-apa folosita la marinata
Mod de preparare:
Ciupercile bine spalate se taie cubulete sau fasii si se marineaza in 500 ml apa in care am adaugat  usturoiul pisat, sarea, foi de dafin, piper, curry si zeama de lamaie (sau otet balsamic). Compozitia se da la frigider pentru 4-8 ore, dupa care strecuram ciupercile si le amestecam cu restul ingredientelor taiate marunt.
Apa care rezulta in urma strecurarii ciupercilor  o transferam intr-un blender si adaugam caju-ul, procesam bine totul si obtinem baza semilichida (smantana) in care vom “scufunda” toate ingredientele.
Condimentam si ornam dupa gust si imaginatie.
ciorba burta 2

Leave a Reply

%d bloggers like this: