Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Posted by on 9 Sep, 2013 in Comenzi, Deserturi, Raw Vegan, Retete, Slider | 0 comments

Tort cu afine si zmeura

Tort cu afine si zmeura

Umplutura cu zmeura aduce prospetimea fructelor de padure si face ca tortul sa nu reziste prea mult pe masa.

Ingrediente:
Blat
-150 gr. curmale hidratate timp de 2-3 h sau pasta de curmale obtinuta direct prin tocarea curmalelor fara samburi in masina de tocat carne
-150 gr. faina de nuca sau migdale
-2-3 linguri de carob sau cacao alcalina
 
 Crema
-400 gr caju hidratat 2-3 h
-1/2 zeama de lamaie
-4 linguri de miere sau sirop de agave
-1-2 linguri cacao alcalina
-1/2 ceasca cu apa, dupa caz
-3-4 linguri unt de cacao topit pe baie de aburi
          SAU
-3 -4 linguri tarata de psyllium
 

Ingredientele pentru blat se mixeaza in robotul de bucatarie cu lama S pana se formeaza o pasta care se intinde intr -un inel culinar cu diametrul de 16 sau 18 cm. Nu uitati sa tapetati tava inelului cu hartie de copt!

Pentru crema se mixeaza  in blender nucile de caju cu apa, zeama de lamaie si mierea pana ce obtinem o crema densa. Se adauga untul topit sau tarata de psyllium si mixm inca cateva secunde.
Se intinde jumatate din crema peste blat, apoi se pune un rand de zmeura sau afine si adaugam si cealalta jumatate de crema in care am adaugat o1-2 linguri de cacao alcalina. Decoram cu afine, fulgi de migdale, coaja rasa de lamaie.

Nota. Untul de cacao este solid asa ca cel mai potrivit este sa-l dam pe razatoare pentru a usura topirea. Putem inlocui cu succes untul de cacao cu tarata sau faina de psyllium. Psylliumul are proprietatea de a lega foarte bine orice amestec.

 Marina si Ramona va ureaza: pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: