Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Posted by on 30 Jun, 2013 in Uncategorized | 0 comments

Academia MiniChef

Academia MiniChef

Carrefour si-a aniversat la Sibiu cei 12 ani de Romania printr-un eveniment dedicat sanatatii copiilor. Ideea organizatorilor a pronit de la cunoscuta emisinea Master Chef si s-a impletit armonios cu mai noul “curent” raw vegan intr-un spatiu altfel decat cel al bucatariei cu argaz si cuptor!

academia 1

Noi Ramona si Marina, am avut onoarea sa fim antrenorii copiilor intr-o “competitie” vie, plina de culoare, creativitate, receptivitate, imaginatie si multa bucurie. Copii au avut drept sustinatori colegii de clasa si doamnele invatatoare!

Practic copii au fost impartiti in doua echipe, echipa rosie si echipa albastra, fiecare condusa de catre un Minichef destoinic. Cu ajutorul liderilor Minichef,  echipele si-au tras la sorti  tipul de preparat ce urma a fi pregatit de fiecare participant la competitie.

In urma tragerii la sort, echipa albastra a avut de pregatit trufe de ciocolata, iar echipa rosie spaghete raw vegan. Imediat am trecut la descrierea ingredientelor si la prezentarea demo a retetelor. Copii au fost ochi si urechi, dupa care au trecut la practica individuala. Imaginatia, memoria si voiosia i-au  calificat pe fiecare in competitia finala care a fost jurizata cu mult simt de raspundere de catre un juriu ce nu doar a degustat preparatele, dar a si intrebat ce si cum despre fiecare preparat in parte.

academia 3

academia2

academia 4

Unul dintre minichefii echipei albastre a stiu tot ceea ce a folosit la prepararea trufelor de ciciolata (curmale, cacao, pudra de roscove, pudra de menta, goji, fulgi de cocos, caju, susan, stafide). In echipa rosie, priceperea minichefilor si-a spus cuvantul in prepararea celor doua sosuri, sosul alb (maioneza de caju) pe care l-au aromat asa cum numai un Masterchef veritabil se pricepe, si sosul de rosii pe care l-au armonizat cu interesantele spaghete de morcov, dovlecel si sfecla rosie.

Felicitari Carrefour, bravo copii!

la lucru 1la lucru 2

academia 6

academia 7

 

jurizare

 

 

 

 

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *