Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Posted by on 17 Jun, 2013 in Uncategorized | 6 comments

Varietati de inghetata raw vegan

Varietati de inghetata raw vegan

Baza unei retete de inghetata raw vegan  o constituie  bananele! Daca ne dorim varietate putem adauga caju hidratat, seminte/faina de canepa sau hrisca cruda hidratata!
Notabananele se vor congela si apoi decongela, asta pentru a evita oxidarea rapida a amidonului din bananele crude, care prin  mixare isi modifica gustul si culoarea!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Reteta nr.1 
Compozitie de baza
-3 banane congelate
-1  lingura tarate de psyllium
-miere sau alt indulcitor dupa gust
Varietati de esente si culori
-100 g capsuni sau cirese sau orice fruct de sezon
-1-2 linguri cacao
-1-2 linguri pudra de roscove (carob)
-menta verde/uscata sau ulei esential de menta  si 1/2 lingurita spirulina pudra pentru culoarea verde
-nuci/alune zdrobite
-stafide hidratate
Bananele se vor scoate din congelator cu aproximativ 1 h inainte de a incepe prepararea inghetatei si se vor rupe in bucati mici pentru a se dezgheta mai usor. Bananele se proceseaza cu ajutorul unui blender vertical pana la omogenizare, adugam mierea dupa gust si tarata de psyllium (pentru a lega bine compozitia).
Impartim aceasta compozitie in 3 parti egale pe care le vom pregati in functie de dorinte:
1.Inghetata cu menta, adaugam menta verde, uscata sau ulei esential de menta,  la compozitia de baza
2.Inghetata de ciocolata, adaugam cantitati  egale de roscove si cacao la compozitia de baza
3.Inghetata cu fructe, adaugam  fructe pasate la compozitia de baza
Cele trei feluri de creme se vor introduce in forme diverse din silicon sau plastic la congelator.
Aceste inghetate pot fi pastrate si la frigider si folosite ca desert racoros de vara.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Reteta nr.2 
Compozitie de baza
-3 banane congelate
-1-2  linguri tarate de psyllium
-miere sau alt indulcitor dupa gust
-1 cana caju hidratat 4-6 ore pentru cremozitate
Nucile de caju hidratate se vor mixa in blender pana obtinem o crema smantanoasa si fina. Compozitia de baza se va combina cu aceasta crema de caju!
Pentru varietati de esente si culori procedam ca la reteta 1 !

inghetata rosie

Reteta nr.3 
Compozitie de baza
-3 banane congelate
-1-2  linguri tarate de psyllium
-miere sau alt indulcitor dupa gust
-1/2 cana seminte de canepa decorticate sau hrisca cruda hidratata si bine spalata
Prepararea idem reteta nr 2
Canepa si hrisca in combinatie cu cacao alcalina si mierea nasc un  gust fantastic!
Pofta buna de sanatate!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

6 Comments

  1. Am facut aceasta inghetata si este absolut minunata!
    Ieri am facut inghetata de banane si cirese, cu decor de nuci romanesti hidratate.
    Astazi am facut inghetata de banane si caise, deosebit de parfumata, dulce de la banane si acrisoara de la caise.
    Am in plan inghetata de banane cu capsuni, inghetata de banane cu zmeura, inghetata de banane cu kiwi (pentru o nuanta verde in inghetata).
    Este cea mai simpla si sanatoasa inghetata, care se mananca fara mustrari de constiinta : )

    • Mihaela ma bucur ca ti-a iesit magia in bucatarie! simplu, gustos si sanatos! si ce frumos ai spus tu acolo “fara remuscari” si cata dreptate ai! Chiar acum 1 h m-am intalnit cu o dr oncolog din Rm Valcea si printre altele imi spuna ca sunt depasiti de nr tot mai crescut al bolnavilor de tot felul! o cunostinta a mea, cadru medical spunea: “Daca noi nu ne protejam, cine sa o faca? Cu multi ani in urma nici eu nu ma uitam la mancare, dar, am invatat ca scapa cine cunoaste, asa ca va trebui sa fim atenti”

  2. dar apa se adauga?

    • Veronica, nu se adauga apa, bananele si mierea prin mixare dau o consistenta cremoasa!

      • Nu inteleg pana la ce punct sedecongeleaza bananele? Daca dr decongeleaza de ce se mai pun la congelat. Multumesc pentru clarificare.

        • Ana, se congeleaza pentru a nu oxida, pt a nu se brunifica! Dupa ce le-am scos din congelator, le rupem in bucati si le lasam sa se mai dezghete putin pt a putea robotulu-i sa-i fie mai usor la mixat. Daca ai un super robot, gen Termomix, care proceseaza si fructe congelate nu-i nevoie sa le mai lasai la dezghetat. Spor in bucatarie si in viata!

Leave a Reply

%d bloggers like this: