Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Posted by on 21 May, 2013 in Deserturi, Hrana fara foc, Raw Vegan, Retete | 6 comments

Clatite raw vegan pas cu pas!

Clatite raw vegan pas cu pas!

Clatitele raw vegan sunt simplu de facut  si sanatoase. Totul este sa avem un deshidrator la indemana!

Ingrediente:_ONE6305_resize

-4 banane

-zeama de la 1/2 lamaie

-zmeura sau capsuni

-turmeric

Crema pentru umplut:

-2 linguri seminte de canepa

-2 linguri seminte de floarea soarelui hidratate 6-8 h

-1 banana congelata

-1 lingura pudra de roscove

-1 lingura cacao alcalina

-miere dupa caz sau alt indulcitor

-scortisoara

Mod de preparare:

Cele 4 banane si zeama de lamaie se proceseaza in blender pana obtinem un “aluat” fin, de fapt o crema omogena. Vom imparti crema in doua parti egale. In fiecare dintre cele doua creme vom adauga  capsuni sau zmeura pentru a obtine clatite rozalii, respectiv turmeric pentru a obtine clatite aurii!

Aluatul se va intinde pe doua foi paraflex pe care le vom introduce in deshidrator pentru 6-8 h la 40 de grade Celsius. Clatitele sunt gata atunci cand se vor desprinde de pe suprafata paraflexului. Data fiind dimensiunea mare a clatitei, putem portiona fiecare foaie de clatita in patru, astfel obtinem 8 clatite potrivite ca si dimensiune. Clatitele sunt maleabile, se pot rula cu usurinta sub oice forma dorim !

Toate ingredientele pentru umplutura se mixeaza in blender, mai intai banana, pe care o scoatem din congelator si o lasam sa se dezghete, apoi celelalte ingrediente! Puteti alege orice crema raw vegan pe baza de fructe de sezon sau avocado!

Clatitele se servesc cu incantare si bucurie!

Bananele, zeama de lamaie si zmeura se mixeaza cu ajutorul unui blender

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Intindem aluatul pe foaia de paraflex

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Clatita este gata de umplut!

_ONE6270_resize

_ONE6282_resize

_ONE6309_resize

6 Comments

  1. Inca nu le am incercat, dar sunt foarte curioasa de rezultat.
    Multumesc pt reteta!
    Natalia

    • Natalia, marturisesc ca si eu am stat cateva luni pe ganduri in ceea ce priveste aceasta reteta, in Saptamana Mare m-am hotarat si a meritat, sunt delicioase si incantataore pentru toti membrii familiei

  2. un deshidrator e destul de scump. ce se poate folosi in locul lui?

    • Draga Octavian ai dreptate, deshidratoarele profesionale sunt mai scumpe, insa exista si unele mai ieftine la fel de bune. Merita investitia, mai ales acum ca se pot usca rosii, prune, fructe de padure care ne sunt de mare mare ajutor pe toata erioada iernii. Iata aici un link util cu preturi variate http://www.shopmania.ro/q-deshidrator
      Iti dores sa faci o alegere inteleapta

  3. Sunt foarte gustoase! Si chiar nu-ti trebuie deshidrator! Le poti usca pe bufet in bucatarie, unde e foarte cald!

    • Multumesc Anca pt comentariu, nu am incercat sa le usuc in alta parte, dar daca tu ai experienta….am sa incerc si eu pe calorifer, cat inca mai este cald!

Leave a Reply

%d bloggers like this: