Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Posted by on 7 Apr, 2014 in Deserturi, Hrana fara foc, Raw Vegan, Retete, Slider, Uncategorized | 6 comments

Pasca raw vegan pas cu pas

Pasca raw vegan pas cu pas

Pasca raw vegan este un desert delicios. Putem face pasca dulce cu branza de caju,  stafide si mac, sau pasca sarata cu branza, sare si  fulgi de drojdie inactiva ( inlocuitor de ou).

Blatul:

-200 g curmale

-250 g migdale sau nuci

Crema de branza dulce/sarata:

-250 g caju crud fermentat

-150 g stafide hidratate

-50 g mac

-miere dupa gust SAU sare

-1 lingura fulgi de drojdie inactiva

-coaja de lamaie bio sau ulei esential de lamaie

Mod de preparare:

Blatul: migdalele sau nucile hidratate se macina fin si se amesteca cu pasta de curmale. Curmalele se vor hidrata timp de 1-2 h si se vor mixa intr-un robot cu lama S. In imaginile de mai jos storcatorul Omega 8004 a facut cat fac 3 roboti de bucatarie, adica tot ce tine de compozita pentru pasca! Intr-un inel culinar detasabil  (sau o forma de tarta) asezam o foaie cerata peste care presam  bine compozitia.

Crema:

Nucile de caju se pun la hidratat  timp de 24-48 de ore intr-un loc cald, pe calorifer sau direct pe masa la temperatura camerei in sezonul cald. Dupa primele 24 de ore, gustam nucile, imediat ce a inceput fermentatia lactica (devin putin acrisoare) nucile de caju sunt gata. Daca nu avem timp sa lasam la fermentat nucile de caju putem adauga zeama de lamaie in crema de caju si obtinem o branza putin diferita de cea   fermentata. Aici gasiti si reteta de branza de caju.

Nucile de caju scurse de apa, se proceseaza bine cu ajutorul unui blender vertical se adauga mierea sau sarea, stafidele, macul, lamaia sau fulgii de drojdie inactiva si se adauga peste blatul bine presat in inelul culinar.

Marina si Ramona va ureaz: pofta buna si Paste cu bucurii!

Imaginile sunt realizate la Curusul nr 8 de Hrana Vie din Rm Valcea

Pasca gata de servit!

_ONE6284_resize _ONE6317_resize _ONE6286_resize _ONE6313_resize

 1.pasta de curmale

 2.faina de migdale

3.presam blatul

4.branza de caju

5.pasca este gata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 Comments

  1. Foarte bine arata :) Felicitari !! Am salvat reteta pentru urmatoarele sarbatori.

    • impletitura este realizata din faina de caju si miere, reteta blatului de cozonac! Multumesc ca mi-ai atras atentia Alexandra, am sa detaliez si acest aspect! http://esentadesanatate.ro/?p=637

  2. Buna!Ce reteta minunata..Felicitari!! Imi spuneti va rog implatitura din ce este facuta(din caju cumva)?O zi frumoasa va doresc!

    • Multumesc Nora, da din caju si miere, am scapat amanuntul acesta, dar vad ca se pricepe printre randuri! Reteta de la cozonac m-a inspirat pt impletitura !http://esentadesanatate.ro/?p=637

  3. Eu am absentat destul de mult din spatele esentadesanatate.!! d multumit Costin? sunt convinsa! Salutati sanatoase de la Valcea!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pasca Raw Vegana pentru Paste | Gourmandelle - […] cateva zile vine Costin la mine si imi spune: “Uite, pasca asta vreau sa o faci de Paste!”. Reteta de …

Leave a Reply

%d bloggers like this: